DUIT RAYA ‘PUNCA’ PERGADUHAN SESAMA KELUARGA

Selain daripada juadah istimewa Hari Raya dan juga bermain mercun bersama saudara, duit raya juga merupaka perkara penting ketika hari perayaan tersebut. Bagi kanak-kanak, ia menjadi keseronokan semua manakala bagi dewasa, ia menjadi kerisauan terbesar. Kenapa? Kerana bila dah jejak alam dewasa ni, minda pun dah mula berfikir nak asingkan duit raya untuk bagi anak-anak, […]

NANTI DULU ! IKUT 5 CHECKLIST INI KALAU NAK RAYA TAHUN NI BERJALAN LANCAR

Alamak! Raya tinggal beberapa hari je ni. Bila dah terlalu sibuk dengan workload, time ni juga boss dengan client minta request modify itu ini memang dah takde masa lah nak fikir pasal Hari Raya walaupun perayaan ni wajib disambut dengan family. Mak kat kampung pun dah start call tanya bila balik semua. Takut jadi macam […]