Bersih Ke Bantal Saya?

Anda rasa bantal anda tidur dekat rumah tu bersih tak? Ok kalau bersih, berapa kali anda basuh dalam masa seminggu, sebulan, atau setahun? Sebelum tu, jap nak tanya, bantal anda boleh basuh ke? Ok kali ni DAG nak share cara basuh bantal menggunakan 5 jenis bantal keluaran DAG iaitu H-Classic, H-Class Pro, Cong Codei, Begae […]

BAWA ‘KU’ KEMANA SAJA!

  Detik yang paling dinantikan oleh semua pelajar apabila hujung tahun, semestinya cuti sekolah! Mana taknya, pelbagai aktiviti menarik boleh dilakukan bersama rakan mahupun keluarga tersayang, salah satunya melancong. Beberapa bulan sebelum cuti persekolahan bermula, perancangan awal telah dilakukan berkenaan lokasi, peralatan yang perlu di bawa dan aktiviti yang bakal dilakukan sepanjang melancong agar semua […]

4 Punca Tidur Terganggu

Pusing kanan tak kena pusing kiri pun tak kena buka mata pandang atas, pandang semua benda yang ada dalam bilik. Terasa masa berjalan begitu pantas, sang suria pula kian muncul namun mata masih segar. Pernah hadapi situasi begini? Kalau kadang-kadang tu ok la mungkin terlebih tidur sampai tak boleh tidur, tapi kalau setiap malam macam […]

CARA NAK ‘MAINTAIN’ BANTAL GEBU DAN FLUFFY DI RUMAH

Awal-awal beli bantal gebu dan fluffy tetapi sudah leper? Ini bukanlah sebab material isian bantal ataupun kualiti, ia lebih kepada cara penjagaan bantal di rumah. Walaupun sekarang nak basuh bantal dan bagi gebu senang sahaja dengan hanya campak ke dalam mesin basuh dan pengering di dobi layan diri. Penjagaan bantal selepas pembasuhan juga penting dalam […]