fbpx

Blog

Galeri

Login

Artikel Terkini

Dapat  Informasi  mengenai penjagaan  bantal & kekemasan bilik

Dapatkan cerita insprirasi dan tips dari Das Abdul Global(DAG) untuk tambah ilmu pengetahuan dalam bidang perniagaan serta kerjayaan agent yang bersama DAG

Kerjayaan DAG

Kerjayaan DAG

Usahawan DAG

Usahawan DAG

Tips Usahawan DAG

Tips Usahawan DAG

Tips Penjagaan Bantal

Tips Penjagaan Bantal

Tips Kesihatan Tidur

Tips Kesihatan Tidur

Insomnia

Insomnia

Artikel Terkini

Dapat  Informasi  mengenai penjagaan  bantal & kekemasan bilik

Dapatkan cerita insprirasi dan tips dari Das Abdul Global(DAG) untuk tambah ilmu pengetahuan dalam bidang perniagaan serta kerjayaan agent yang bersama DAG

Bersih Ke Bantal Saya?

Anda rasa bantal anda tidur dekat rumah tu bersih tak? Ok kalau bersih, berapa kali anda basuh dalam masa seminggu, sebulan, atau setahun? Sebelum tu,

KENAPA 7 BINTANG?

Bila dengar sahaja Hotel bertaraf 5 bintang pasti kita sudah teruja bukan? Pasti ligat dalam benak fikiran membayangkan betapa mewah dan selesanya hotel tersebut, inikan

Bersih Ke Bantal Saya?

Anda rasa bantal anda tidur dekat rumah tu bersih tak? Ok kalau bersih, berapa kali anda basuh dalam masa seminggu, sebulan, atau setahun? Sebelum tu,

KENAPA 7 BINTANG?

Bila dengar sahaja Hotel bertaraf 5 bintang pasti kita sudah teruja bukan? Pasti ligat dalam benak fikiran membayangkan betapa mewah dan selesanya hotel tersebut, inikan

5 Punca Mengantuk Petanda Penyakit

Nak bangun tidur punyalah liat, macam-macam posisi atas katil tu. Kalau set alarm setiap minit berbunyi, lepastu dah last minute mula la kelam kabut dibuatnya

BISNES CARA CBS JADI TUMPUAN

Ramai sebenarnya antara kita yang mempunyai minat dalam bidang perniagaan. Tak kisah la secara kecil mahupun besar jika ianya mendatangkan keuntungan semestinya semakin ramai yang

BAWA ‘KU’ KEMANA SAJA!

  Detik yang paling dinantikan oleh semua pelajar apabila hujung tahun, semestinya cuti sekolah! Mana taknya, pelbagai aktiviti menarik boleh dilakukan bersama rakan mahupun keluarga

FENOMENA BANTAL HOTEL 7 BINTANG

Demam bantal hotel 7 bintang terus mencetuskan fenomena yang tersendiri, 1 juta unit bantal berjaya dijual dalam tempoh 3 tahun sekaligus menjadi penanda aras peluasan

MENYESAL SAYA BELI BANTAL DAG

“Silap saya juga sebab tak tengok dan teliti betul-betul bantal DAG yang saya minat tu, patut la bila dah sampai rumah, dah guna saya tengok

TIDUR MATA TERBUKA, BOLEH KE?

Bila berbicara soal tidur, sebahagian masyarakat di Malaysia memandang enteng. Tanpa mereka sedar, kebanyakkan punca sesuatu penyakit bukan hanya datang dari aspek kesihatan tubuh badan,

Tidur Rawat Badan Dan Minda

Adakah anda tahu sebetulnya berapa lama tempoh masa tidur yang cukup untuk manusia? Ada yang berpendapat 8 jam sehari, sejauhmanakah kesahihan fakta tesebut? Menurut kajian

JOM TIDUR BERSTOKING

Pernah nampak tak orang tidur berstoking? Selalunya wanita berpantang akan memakai stoking untuk mengelakkan badan masuk angin dan sejuk. Adakah anda golongan WAJIB berstokin sebelum

Awas! Derita Insomnia

Ingat tak, dulu zaman sekolah ibu akan suruh kita masuk bilik tidur sekitar jam 9 atau selewatnya 10 malam sebab keesokkanya kita bersekolah. Ketika tu

4 Punca Tidur Terganggu

Pusing kanan tak kena pusing kiri pun tak kena buka mata pandang atas, pandang semua benda yang ada dalam bilik. Terasa masa berjalan begitu pantas,

JUAL BANTAL PUN BOLEH JADI JUTAWAN

Tak ramai antara kita yang berniaga sanggup dan berani hadapi risiko kan? Kalau ada pun mungkin permulaan sahaja lepas setahun dua gulung tikar. Namun tidak

Apa itu insomnia?

Definasi Insomnia Insomnia adalah perasaan subjektif di mana seseorang itu merasakan  bahawa beliau kekurangan tidur atau rasa tidak puas walaupun telah mendapat peluang untuk tidur

KELEBIHAN BANTAL MATERIAL MEMORY FOAM

Meskipun mendapat sambutan hangat antara penggemar bantal, ramai juga musykil bagaimana bantal yang diperbuat daripada material memory foam ini sangat laku dan juga dijual pada

FAKTA MENARIK TENTANG BANTAL ANDA

Fakta Menarik Tentang Bantal Anda Bantal kita semua gunakan pada masa sekarang ini adalah amat berbeza dengan bantal pertama yang digunakan di zaman dahulu kala.

PANDUAN LENGKAP TENTANG SARUNG BANTAL

Kebanyakan masa, kita terlalu memberi perhatian terhadap bantal kita – ada yang terlalu gebu, terlalu padat ataupun yang ‘just right’. Namun bagaimanapun, berapa kerap kita

9 Amalan Mulia di Bulan Ramadhan

Bulan Ramadhan merupakan bulan Ibadah, bulan kebaikan, bulan melawan nafsu, dan bulan pembebasan dari neraka. Pada bulan ini, terdapat banyak nikmat yang Allah SWT kurniakan

#PILLOWOFTHEDAY: POLYESTER HELIX DAG

Anda seorang yang penggemar bantal yang tinggi dengan isian yang padu? Kami sarankan bantal popular kami, Polyester-Helix-DAG atau lebih dikenali sebagai PhD. Ia merupakan koleksi bantal

#PILLOWOFTHEDAY: MICROFIBER M3

  Jika anda seorang yang gemarkan bantal yang lembut, empuk dan berkualiti. Why not pilih bantal koleksi 5 bintang kami, iaitu bantal Microfiber M3. Mungkin

JOM TUKAR BANTAL TIDUR ANDA !

Bilakah last time anda fikir tentang bantal tidur anda tu? Jika jawapan anda adalah “oh, dah lama dah” atau “tak pernah terfikir pun”, anda tidak

5 TIPS PERNIAGAAN UNTUK SEMUA USAHAWAN BARU

Semenjak awal penubuhan lagi, Das Abdul Global mempunyai misi tersendiri dalam melahirkan golongan usahawan berjaya di kalangan rakyat Malaysia. Kami sememangnya ingin membantu semua dalam memperbaiki

POWER NAP MENJADIKAN PEKERJA LEBIH PRODUKTIF

Ramai di antara pekerja tidak tahu bahawa ‘Power Nap’ ataupun tidur sekejap ketika waktu rehat kerja memberikan banyak faedah menerusi pelbagai aspek. Apakah itu Power Nap ? Power Nap merupakan

H-CLASSIC JAWAPAN UNTUK SEMUA

Hot produk DAG yang merupakan pilihan semua orang iaitu H-Classic. Kenapa pilihan semua orang? Jom kita lihat info yang lebih mendalam terhadap bantal hot item

BERUBAT SAMBIL BERLENA

Tidak ramai yang mengambil serius terhadap kepentingan bantal mereka apabila tidur. Ada yang anggap ia hanya lah alat asas untuk tidur, ada yang juga merasakan

3 Makanan Terbaik untuk Makan SebelumTidur

3 Makanan Terbaik untuk Makan SebelumTidur Tidur yang baik sangat penting untuk kesihatan anda. Ia boleh mengurangkan risiko mengalami penyakit-penyakit tertentu, memelihara otak anda dan

10 Kebaikan Cukup Tidur Malam

10 Kebaikan Cukup Tidur Malam Sebagai manusia biasa kita memerlukan tidur yang cukup setiap malam iaitu antara 7 hingga 9 jam. Kajian menunjukkan bahawa orang yang

Elak Makan 9 Makanan Ini Sebelum Tidur

Elak Makan 9 Makanan Ini Sebelum Tidur Kebiasaannya kita mudah mengambil minuman atau makanan ringan sebelum tidur. Namun tanpa kita sedari, tabiat ini sebenarnya membawa

SEJARAH BANTAL

SEJARAH BANTAL Bantal adalah sokongan badan berehat untuk keselesaan,terapi, hiasan atau permainan. Bantal digunakan oleh banyak spesies termasuk manusia. Bantal yang membantu tidur  adalah bantal

CABARAN URUS BISNES DARI RUMAH

CABARAN URUS BISNES DARI RUMAH [one_second] Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum semua pembaca. Salam Jumaat. Pagi-pagi ni admin terfikir tentang Bagaimana seorang wanita, isteri dan ibu yang memilih

5 Masalah Kesihatan Gara-gara Salah Bantal

5 Masalah Kesihatan Gara-gara Salah Bantal Bantal yang empuk membuat tubuh nyaman beristirahat, setelah beraktivitas seharian. Tetapi, pernahkah Anda sadari bahwa di balik kenyamanan itu,

KELEBIHAN POOL TOWEL DAG

KELEBIHAN POOL TOWEL DAG – Golden Blue Bumblebee DAG [one_second] 1. BESAR – saiz 30×60 inci. Sangat besar untuk menutupi seluruh badan anda. Kalau tuala kecil,

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

DAG menjadi Jenama  No.1 Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

  • E -book
  • Tools Marketing
  • Promotion
  • Product
  • Careline

About

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved

Maklumat Terkini

Produk

Reseller

Hubungi

Chat